Prihláste sa do newslettra a buďte v kurze.
Tréning kritického myslenia pre dospelých 55+

Tréning kritického myslenia pre dospelých 55+

Trénujte s nami kritické myslenie online a ZDARMA. Online kurz je určený pre aktívnych dospelých 55+ a seniorov. Budeme sa učiť o kritickom myslení prostredníctvom interaktívnej platformy ZOOM, čo je skvelá alternatíva tradičnej, prezenčnej formy vzdelávania.

Kedy: vždy v pondelok od 15. júla do 29. júla 2024 v čase 15:00 – 16:00 hod.

Kde: na platforme ZOOM
Ak nemáte ZOOM stiahnutý, pravdepodobne Vám vyskočí možnosť “download“ (stiahnuť), ale hodinu Vám otvorí aj bez toho, aby ste si ho stiahli po kliknutí na „join from your browser“ (pripojiť sa z prehliadača). Niektoré zariadenia Vám však ZOOM stiahnu automaticky, potom môžete kliknúť na „launch meeting“ (spustiť stretnutie). Je tiež potrebné povoliť používanie kamery a mikrofónu. Na online hodinu sa pripojíte kliknutím na Zoom link uvedený v odpovedi, ktorá Vám príde po zaregistrovaní sa na kurz. Odkaz na Zoom je platný počas celého trvania kurzu.

Téma č. 1: Čo je to demokracia

  • Diskusia o politickom systéme na Slovensku, aké máme práva a povinnosti, a sledovanie videa o význame demokracie v staroveku.
  • Čítanie románu 1984 od Orwella a diskusia o rôznych otázkach: dôvody zadržania úradmi, historické zverstvá, eufemizmy v rodnom jazyku, preferencie v knihách a filmoch, pozitívne vplyvy na psychiku, kognitívna disonancia, pokusy podkopať vzťahy, význam jemného a elegantného oblečenia.

Téma č. 2: Pravidlá obliekania – robia šaty človeka?

  • Diskusia o oblečení, hodnotenie ľudí na obrázkoch podľa oblečenia, pravidlá obliekania v spoločnosti, problémy s nevhodným oblečením v práci.
  • Čítanie článku “Obliecť sa, aby ste zapôsobili?” a diskusia o vhodnom a nevhodnom oblečení na pracovisku, vplyve oblečenia na pracovný postoj a o problémoch s oblečením v práci.
  • Sledovanie videa, v ktorom človek, ktorý nemá mexický pôvod, nosí typické mexické oblečenie a zisťuje reakcie ľudí.

Téma č. 3: Otcovská dovolenka a ženy v biznise

  • Diskusia o otcovskej dovolenke a postojoch k nej, sledovanie videa s čerstvým otcom, čítanie článku o podnikateľkách v Spojenom kráľovstve.
  • Diskusia o reakciách na otcovskú dovolenku, rozdieloch medzi pohlaviami, živiteľoch rodiny, problémoch s otcovskou dovolenkou a pozitívnej diskriminácii v práci.

Neviete si dať rady pri výbere správneho kurzu?

×