Prihláste sa do newslettra a buďte v kurze.
Taliančina pre úplných začiatočníkov 55+

Taliančina pre úplných začiatočníkov 55+

Vyskúšajte si  trojdňový online kurz taliančiny ZDARMA. Jeho cieľom je poskytnúť vám, dospelým 55+ a seniorom, možnosť vyskúšať si na vlastnej koži, že učiť sa jazyk online je jednoduchšie, ako ste si mysleli. V kurze zohľadníme vaše tempo a individuálne potreby a zaradíme vás na príslušnú úroveň tak, aby ste sa po anglicky naozaj naučili. Hodiny prebiehajú na interaktívnej platforme ZOOM, ktorá je adekvátnou alternatívou prezenčnej formy kurzu.

Kedy: od utorka 16. júla do štvrtku 18. júla v čase 14:30 – 15:30 hod.

Kde: na platforme ZOOM
Ak nemáte ZOOM stiahnutý, pravdepodobne Vám vyskočí možnosť “download“ (stiahnuť), ale hodinu Vám otvorí aj bez toho, aby ste si ho stiahli po kliknutí na „join from your browser“ (pripojiť sa z prehliadača). Niektoré zariadenia Vám však ZOOM stiahnu automaticky, potom môžete kliknúť na „launch meeting“ (spustiť stretnutie). Je tiež potrebné povoliť používanie kamery a mikrofónu. Na online hodinu sa pripojíte kliknutím na Zoom link uvedený v odpovedi, ktorá Vám príde po zaregistrovaní sa na kurz. Odkaz na Zoom je platný počas celého trvania kurzu.

ČO SA V KURZE DOZVIETE?

1. deň
Naučíme sa základy talianskej výslovnosti a abecedu, čo nám pomôže správne vyslovovať talianske slová. Osvojíme si tiež, ako sa predstaviť po taliansky, vrátane základných fráz ako meno, vek a miesto bydliska. Tieto základné jazykové zručnosti nám umožnia začať komunikovať v taliančine a vytvoriť si pevný základ pre ďalšie štúdium.

2. deň
Naučíme sa základy konverzácie v taliančine, ktoré nám umožnia plynule sa predstaviť a komunikovať. Budeme sa venovať otázkam ako “Odkiaľ ste?” a “Akou rečou rozprávate?”, aby sme vedeli nadviazať základné rozhovory. Zároveň si osvojíme, ako sa opýtať a odpovedať na otázku “Ako sa máte?”. Získame tak schopnosť vyjadriť svoje pocity a zistiť, ako sa cítia ostatní. Tieto dôležité frázy nám pomôžu komunikovať v každodenných situáciách s väčšou istotou.

3. deň
Naučíme sa základné talianske čísla, ktoré sú nevyhnutné pre každodennú komunikáciu, ako aj pre orientáciu v čase a pri nákupoch. Osvojíme si tiež, ako správne používať čísla pri objednávaní jedál a nápojov v kaviarni, čím sa staneme sebaistejšími zákazníkmi. Budeme sa venovať praktickým frázam, ktoré nám umožnia objednať si kávu, čaj alebo zákusok bez stresu a s úsmevom. Tieto zručnosti nám výrazne uľahčia komunikáciu v talianskom prostredí.

Neviete si dať rady pri výbere správneho kurzu?

×