Prihláste sa do newslettra a buďte v kurze.
Francúzština pre pokročilých začiatočníkov 55+

Francúzština pre pokročilých začiatočníkov 55+

Vyskúšajte si  trojdňový online kurz francúzštiny ZDARMA. Jeho cieľom je poskytnúť vám, dospelým 55+ a seniorom, možnosť vyskúšať si na vlastnej koži, že učiť sa jazyk online je jednoduchšie, ako ste si mysleli. V kurze zohľadníme Vaše tempo a individuálne potreby a zaradíme Vás na príslušnú úroveň tak, aby ste sa po francúzsky naozaj naučili. Hodiny prebiehajú na interaktívnej platforme ZOOM, ktorá je adekvátnou alternatívou prezenčnej formy kurzu.

Podmienkou pre prihlásenie sa do kurzu je zvládnutý minulý čas passé composé a imparfait, rovnako aj slovná zásoba na opis seba, rodiny a záľub.

Kedy: od utorka 20. augusta do štvrtku 22. augusta v čase 15:30 – 16:30 hod.

Kde: na platforme ZOOM
Ak nemáte ZOOM stiahnutý, pravdepodobne Vám vyskočí možnosť “download“ (stiahnuť), ale hodinu Vám otvorí aj bez toho, aby ste si ho stiahli po kliknutí na „join from your browser“ (pripojiť sa z prehliadača). Niektoré zariadenia Vám však ZOOM stiahnu automaticky, potom môžete kliknúť na „launch meeting“ (spustiť stretnutie). Je tiež potrebné povoliť používanie kamery a mikrofónu. Na online hodinu sa pripojíte kliknutím na Zoom link uvedený v odpovedi, ktorá Vám príde po zaregistrovaní sa na kurz. Odkaz na Zoom je platný počas celého trvania kurzu.

ČO SA V KURZE DOZVIETE?

1. deň
V tejto lekcii budeme konverzovať na tému cestovanie. Preberieme napríklad to, aká je pre nás ideálna dovolenka, aké typy ubytovania preferujeme, s kým radi cestujemem alebo aká bola zatiaľ naša najlepšia dovolenka. Vďaka tomu si spoločne v praxi precvičíme slovnú zásobu (krajiny, miesta, dopravné prostriedky), ale aj gramatiku (porovnávanie, passé composé, imparfait).

2. deň
Budeme diskutovať o našich loisirs (záľubách), o tom, čo a ako často radi robievame, ale aj to ako dlho sa už nejakému koníčku venujeme a prečo nás to baví. Povieme si aj o tom, aké nové voľnočasové aktivity by sme radi ešte vyskúšali, aké majú všeobecne záľuby vplyv na naše fyzické zdravie aj psychiku a čo robiť preto, aby sme sa udržali vo forme. Vďaka tomu si spoločne v praxi precvičíme slovnú zásobu (záľuby, šport, zdravie), ale aj gramatiku (podmieňovací spôsob).

3. deň
V posledný deň sa budeme venovať téme varenia. Spoločne preberieme napríklad to, prečo radi alebo neradi varíme a pečieme, akú kuchyňu máme najradšej, či radi ochutnávame alebo varíme nové jedlá. Ukážeme si aj recept na tradičné francúzske jedlo. Vďaka tomu si spoločne v praxi precvičíme slovnú zásobu (jedlo, činnosti v kuchyni, kuchynské náradie), ale aj gramatiku (vyjadrenie množstva, rozkazovací spôsob).

Neviete si dať rady pri výbere správneho kurzu?

×